Ξενοδοχείο Μυρτώ
PANORAMA
BOOK ONLINE
Bungalows Myrto Sifnos
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. DIGILODGE
greek english german
tripadvisor facebook youtube
powered by Pcnet
Hide
 

Τοποθεσία - Καμάρες Σίφνος

Το ξενοδοχείο είναι χτισμένο στην αριστερή μεριά του όρμου. Χάρη στην θέση του έχει το χάρισμα να τa συνδυάζει όλα. Απέχει μόλις 200 μέτρα από την παραλία και 400 μέτρα από τα μαγαζιά και τα εστιατόρια ενώ παράλληλα είναι όσο μακριά χρειάζεται κανείς για να μπορέσει να απολαύσει την μαγευτική ηρεμία του νησιού.

Οδηγίες πρόσβασης
Από το σημείο που αποβιβάζεστε από το πλοίο (σημείο Α) προχωρήστε ευθεία στον κεντρικό παραλιακό δρόμο. Συνεχίστε ευθεία για 500 μέτρα και θα βρείτε την διασταύρωση για Αγία Μαρίνα (σημείο Β) (ουσιαστικά η πρώτη διασταύρωση που θα συναντήσετε).
map
ΚΑΜΑΡΕΣ

Το τοπωνύμιο Καμάρα ή Καμάρες προήλθε από τις πολλές σπηλιές που υπήρχαν στην βραχώδη νότια ακτή του όρμου. Οι Καμάρες είναι το μεγαλύτερο παραλιακό χωριό και το λιμάνι της Σίφνου από τα τέλη του περασμένου αιώνα. Ο κεντρικός οικισμός απλώνεται στη δεξιά πλευρά της αγκάλης που σχηματίζει ο όρμος των Καμαρών. Εδώ είναι η αποβάθρα του λιμανιού, πρακτορεία πλοίων, καταστήματα, παντοπωλεία, εστιατόρια, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, αγγειοπλαστικής, ενοικιαζόμενα δωμάτια, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, πρακτορείο εφημερίδων, περίπτερο, ιδιωτικός χώρος κατασκήνωσης (camping) και στις δυτικές παρυφές του οικισμού οι επαύλεις των εύπορων Σιφνιών.

Απέναντι, στους πρόποδες του βουνού του Αγίου Συμεών, αναπτύσσεται η συνοικία της Αγίας Μαρίνας ή Πέρα Πάντα, όπου υπάρχουν ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Τις δύο αγκάλες του λιμανιού που τις χωρίζει η θάλασσα τις ενώνει χρυσαφένια απλόχωρη αμμουδιά στο μυχό του όρμου.   

Από τα παλαιότερα κτίσματα των Καμαρών στο κεντρικό οικισμό είναι ο ναός του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Βαρβάρας (ανέγερση 1785, ανακαίνιση 1906), το Φανάρι (1896), λείψανα από τα καμίνια και τη σκάλα φόρτωσης του μεταλλεύματος (1883) και ο παλιός μόλος (1909). Επίσης αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Πέρα Πάντα απ' όπου μπορεί να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα.

 
 
You are using Easypano Virtual Tour Player to view your panorama, which requires Java Virtual Machine installed.
If you can't view the panorama, please download and install Sun JRE .
close